Lorem ipsum is simply dummy text here.

Een van de belangrijkste middelen die de astroloog in de horoscopische astrologie ten diensten staan zijn de astrologische transits. Toekomstige trends en ontwikkelingen kunnen aan de hand van transits voorspeld worden. Andere, ook wel gebruikte middelen zijn astrologische progressies.
Zoals de naam al aangeeft, astrologische transits betrekken een methode van de interpretatie van de voortdurende beweging van de planeten als ze de horoscoop passeren.
Doorgaans wordt dit meestal gedaan voor de geboorte ofwel natale grafiek van een bepaald individu. Bijzondere aandacht wordt hierbij besteed aan verandering van teken of huis en aan de aspecten of hoeken van de passerende planeten te maken met de natale grafiek.
Een bijzonder belangrijke doorvoer is de planetaire terugkeer. Dit gebeurd wanneer een reizende planeet terugkeert naar hetzelfde punt aan de Hemel dat het bezet op het moment van de geboorte van een persoon. Wat dat betekent is dat de planeet een heel circuit van de Hemel heeft voltooid, en betekent dat een nieuwe cyclus in het leven van de persoon begint. De belangrijkste rendementen zijn die van de buitenste planeten Jupiter en Saturnus. De terugkeer van Jupiter komt ongeveer om de 12 jaar voor en kondigt een nieuwe fase van groei en ontwikkeling in.
De Saturnus terugkeer vindt ongeveer om de 30 jaar plaats, en luidt een nieuwe fase in het verouderingsproces in en men met nieuwe realiteiten en veranderingen wordt geconfronteerd.